پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 228843
قاتل درياچه گرداب بن شناسايي شد
تاریخ انتشار : 1396/09/14 09:56:38
نمایش : 1485
با قرادادي که بين شهرداري بن و دانشکده منابع طبيعي دانشگاه شهرکرد بسته شده ، اين گياه در درياچه گرداب بن شناسايي و روش هاي مبارزه با اين گياه مهاجم در اولويت کار قرار گرفت.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از  زنگ خبر   گياه پر طاووسي سنبله‌اي با نام علمي ( Myriophyllum spicatum)نام يک گونه از رده دولپه‌اي‌ها است پر طاووسي سنبله اي از گياهان غوطه‌ور (مغروق) از جنس ميريوفيلوم و خانواده هالوراگاسه Haloragaceae بومي اروپا ، آسيا و شمال آفريقا است.

اين گياه در آب داراي حرکت آهسته ميباشد و در بين سالهاي ۱۹۵۰ تا ۱۹۸۰ به عنوان علف هرز و گونه هاي مهاجم  در برخي مناطق آمريکاي شمالي معرفي شده است.
 

در درياچه ها و يا ديگر مناطق آبي که در آن گياهان آبزي بومي ندارد اين گياه به سرعت مي تواند گسترش يابد اين گياه در شرايط محيطي گوناگون به خوبي رشد ميکند و گسترش مي يابد و  استفاده از آن به عنوان گياه زينتي توصيه نميشود.

ميريوفيلوم از نظر واكنش به شرايط محيطي در تقسيم بندي استراتژي بقاء گرايم (1979) به عنوان گونه رقابتي و مقاوم به تخريب محسوب مي شود پر طاووسي سنبله اي به صورت انبوه در تالاب انزلي رشد مي كند.

 
سعيد اماني سرپرست شهرداري شهر بن در گفت و گو با خبرنگار زنگ خبر گفت : با زياد شدن و در خطر قرار گرفته منطقه گردشگري گرداب بن و با مشورت با کارشناسان منابع طبيعي اين گياه شناسايي شده و درصدد بر آمديم تا اين گياه را که باعث نابودي محيط درياچه گرداب بن شده بود را از بين ببريم.

شناسايي و روش هاي مبارزه با اين گياه مهاجم

وي افزود:با قرادادي که بين شهرداري بن و دانشکده منابع طبيعي دانشگاه شهرکرد بسته شده ، اين گياه در درياچه گرداب بن شناسايي و روش هاي مبارزه با اين گياه مهاجم در اولويت کار قرار گرفت.
 
وي با بيان اينکه از طرف دانشکده 2 مرتبه براي نمومنه گيري آمده اند افزود : با برنامه ريزي هاي انجام شده  نمونه اين  گياه در شرايط آزمايشگاهي کشت شده است و در حال حاضر در حال تحقيق در رابطه نحوي رشد و جلوگيري از ازدياد اين نوع گياه در درياچه مي باشيم.

 
اماني ضمن بيان اينکه  تا کنون سه راه مقابله با اين گياه شناسايي شده و درحال برسي اين سه راهکار مي باشيم گفت : استفاده از سموم شيميايي ، شخم زدن کف درياچه(شيار کردن کف درياچه)و استفاده از نوعي ماهي علف خوار به اسم ماهور مي باشد .

ماهي ماهور روش مناسب براي جلوگيري از زياد شدن اين گياه

اماني افزود: در روش اول استفاده از سموم شميايي براي درياچه ضررهاي بسياري خواهد داشته و شايد باعث نابودي اکوسيستم جانوري و طبيعي درياچه  شود و روش دوم نيز بسيار هزينه و زمان بر خواهد بود.
وي بيان داشت با مشاوره هاي داده شد و راه هاي موجود اگر رشد و شرايط زيستي ماهي ماهور در درياچه گرداب خوب و سريع باشد با همکاري شهرداري و شوراي اسلامي شهر بن ،از همين روش براي از بين بردن اين گياه استفاده خواهد شد.

انتهاي پيام/520ز
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html